Gennemtænk dit nybyg

Når du skal bygge nyt, og dermed bygge dit eget hus, er der en lang række af praktiske ting, som skal være gennemtænkt. Der skal bl.a. lægges en plan for, hvor stort I skal bygge det, indretningen af selve boligen, men også hvilke materialer der skal benyttes.

Hvor stort skal I bygge?

Dette kan være utroligt svært at finde frem til, for hvor meget plads, har man egentlig brug for? Når man vælger at bygge nyt, er det typisk i et håb og forventning om, at det skal blive jeres ramme de næste mange år. Derfor vil det altid være en god idé at kigge længere ud i fremtiden, for at kunne bedst muligt gennemskue, hvad I skal bruge pladsen til. Det afhænger meget af, hvor I er henne i jeres liv. Er i et ungt par, som ønsker jer børn i fremtiden, skal der helst være nok værelser og plads til lige det antal børn i ønsker. Men er I derimod et ældre par, som har udeboende barn, så kan det være andre ting i vil prioriterer i jeres nye bolig. Det kan være, at I kun vil have to ekstra værelser, hvor det ene kan blive brug som et hjemmekontor, hvor det andet kan fungere til overnattende gæster.

Indretningen af boligen

Her gælder det ikke om at have en plan for, hvor din kommode skal stå nødvendigvis, men mere hvordan selve boligen skal være indrettet. Det er nemlig noget, som man ikke bare lige kan lave om efterfølgende. Hvor skal jeres køkken eksempelvis være ift. jeres stue, værelser og badeværelser? Der er de helt store spørgsmål, som der skal lægges en plan for. Hvis du ikke helt ved, hvordan du skal bære det hele an, kan du altid få hjælpe af den lokale tømrer i Hørning.

Hvilke materialer skal I bruge?

Når I har plantegningen klar af jeres bolig, er det tid til, at I skal vælge jeres materialer til både indvendig og udvendig. Hvad skal facaden bygge i? Skal det være mursten eller noget helt andet? Hvad farve skal det have? Det er selv de mindste detaljer, der skal være styr på. I skal også have en klar plan over, hvor det giver mening at have vinduer, samt hvor mange I skal have for at kunne udnytte dagslyset mest muligt. Gulve, loft og vægge skal også vælges. Selvom det godt kan lyde, som en simpel ting at vælge, er det svært, da der er så mange mulige valg. Det hele kommer an på, hvilket udtryk I ønsker, at jeres bolig skal have.