Biopejs fra Termatech

Guide: Alt du skal vide om biopejse

Går du med overvejelserne om at købe en biopejs, så kan du i dette indlæg læse om alle fordele og ulemper med de forskellige slags biopejse. Det kan være svært at vælge, da der findes en række muligheder både med automatiske og manuelle biopejse. Læs derfor dette indlæg for at blive klogere!

I modsætning til en almindelig brændeovn eller pejs optændes en biopejs med bioethanol. Brænding med Bioethanol åbner helt nye muligheder for indretningen med din biopejs, da den kan opsættes som et skortensfrit ildsted. Den kan derfor skabe varme og hygge uden røg, samtidig med det er miljøvenligt og sikkert.

Hvad er fordelene ved en biopejs?

Listen af fordele med en biopejs er lang. Den helt væsentlige fordel er klart, at den ikke behøves tilkoblet skorsten, da den brænder uden hverken røg eller lugt. Ingen skorsten gør det også mere overskueligt at indrette rummet med en biopejs, da det giver mange flere muligheder. Derudover er en biopejs’ brændsel (Bioethanol) miljøvenligt, og det skaber nogle utroligt flotte flammer.

Automatiske eller manuelle biopejse? Hvad er bedst?

Det kan være svært at vurdere for dig, hvad der er bedst. Det afhænger af dit behov og budget. Sammenligner man de automatiske og manuelle brændere, så er de manuelle biopejse generelt billigere end de automatiske. Det skyldes bl.a. at opfyldning af Bioethanol, optænding og slukning af din biopejs gøres manuelt. Derudover vil der i de manuelle biopejse også typisk være en kortere brændetid, og optændingen gør at der går længere tid før flammerne opnår den lækre gule farve. Derimod styres de automatiske biopejse for det meste med fjernbetjening, og opfyldningen af Bioethanol bliver gjort med en automatisk pumpe. Der er altid sikkerhedscensorer til, som gør det 100% sikkert. Så valget mellem den automatiske og den manuelle biopejs afhænger af dit forbrug og budget.

Hvor meget Bioethanol bruger en biopejs? Og hvad koster det?

Som udgangspunkt kan en standard biopejs brænde i 3-5 timer på 1 liter Bioethanol. Det er et forbrug på ca. 250-350 ml. i timen. Der er selvfølgelig en klar prisforskel på en biopejs og en almindelig brændeovn, da det er dyrere at bruge Bioethanol sammenlignet med almindeligt brænde i en brændeovn. Bioethanol ligger typisk hos forhandlerne mellem 25-35 kr. pr. liter.

Kan en biopejs varme rummet op?

En typisk biopejs i en god kvalitet har som regel en effekt på 2- 3,5 kW. Med den effekt kan biopejsen opvarme et rum på 20 – 55 m2.

Hvad med forurening?

Når man forbrænder Bioethanol i sin biopejs giver det et CO2-udslip. Men den mængde CO2 der udgives, findes i luften i forvejen. Derfor kan man sige Bioethanol er CO2-neutralt. Mængden af CO2 vil ikke stige, den CO2 vil bare blive leveret tilbage til atmosfæren.

Hvor køber jeg min biopejs?

Du anbefales at købe din biopejs hos TermaTech, som er en af de førende forhandlere af brændeovne og biopejse. Du kan læse mere om deres biopejse lige her.

Du ønskes held og lykke med jagten på din biopejs. Jeg håber du er blevet klogere.


Ønsker du at læse flere indlæg som disse? Så kan du se alle vores andre guides lige her.

Billede: TermaTech