Den perfekte kaffe til dit hjem

Går du og mangler en lækker kaffe du nemt kan have stående på hylderne derhjemme. Kaffe som ikke har behov for ekstra plads eller en stor beholder til at forsegle den, således smagen holdes. Ja, så er økologiske engangskaffebreve måske noget du vil elske.

Hvad er engangskaffebreve tænker du måske?

Engangskaffebreve eller single-serve kaffebreve på engelsk er en helt ny måde for dig at brygge din kaffe på. Kaffebreve tillader dig nemlig kun at brygge en kop om gangen, og sikre dig at du får en frisk kop hver gang.

Hvordan det?

Måden single-serve kaffebreve fungerer på er at der bliver kværnet hele kaffebønner til formalet kaffe, som placeres i små kaffebreve med cirka 10 gram formalet kaffe i hvert brev. Brevet bliver derefter nitrogenforseglet, hvilket din normale kaffepose på 500gram også gør. Forskellen er dog bare, at når du åbner din store pose, så begynder kvaliteten allerede at aftage og du vil nemt kunne smage det efter et par uger. Med engangskaffebreve, så åbner du kun det brev du skal bruge på dagen, placerer det i din kop, tilføjer varmt vand, og så har du en frisk kop kaffe.

Er det økologisk kaffe i brevene

Det korte svar er ja. Kaffen i Newday Coffee kaffebreve er økologiske og Fairtrade-certificeret. Kaffen er importeret fra rundt omkring i verden, hvorfor med hjælp fra Fairtrade-mærket, kan der sikres at kaffefarmerne får en fair pris for deres kaffebønner.

Hvorfor er kaffebreve så godt til mit hjem?

Kaffebreve er gået hen og blevet en mere eksklusiv type af kaffe bl.a. i England og USA. Dette skyldes den høje kvalitet man kan lave dem i, og du derfor også altid har en god kop kaffe du kan byde din gæster når du får dem på besøg. De er nemme at opbevare fordi de ikke fylder så meget og du kan lade 4-5 breve ligge et let tilgængeligt sted så alle bare kan gå hen og nemt lave en kop kaffe.

En stor kaffepose på 1kg er heller ikke så pæn at have stående nogle steder i din bolig, hvor de små fine kaffebreve er mere egnet til at stå fremme.

Er der gode opskrifter til kaffebreve

I bund og grund kan du lave de samme opskrifter på kaffe som du kan med filter eller stempelkaffe. Bare lidt mere nemt og i mindre portioner. Kaffebreve gør som sagt så du kan lave din kaffe direkte i koppen uden ekstra udstyr. Dette er derfor også med til at gøre at du nemt kan lave en lækker kop iskaffe for eksempel eller en koldbryggetkaffe.

Du kan se mange flere kaffeopskrifter her