Trægulv

Guide: Sådan vælger du dit trægulv

Trægulv i ens hjem giver et naturligt og autentisk look, som virkelig kan være med til at fuldende indretningen. Men beslutningen om hvilket slags gulv det skal være, kan være svær. Skal man gå med parketgulv eller sildebensgulv? Eller måske plankegulv eller skibsgulv? Læs her vores gode råd til, hvordan du vælger det perfekte trægulv til dig.

Der er en række overvejelser, som man skal gøre op med sig selv inden man låser sig fast på sit trægulv. Det er en vigtig beslutning, da gulvet vil holde i rigtig mange år. Så derfor handler det om at vælge korrekt fra start. Ved Bywood har de et stort udvalg af trægulve, som giver dig muligheden for at finde præcis det trægulv, som du ønsker. Det er vigtigt, at du først overvejer følgende:

Hvilken træsort og hvilket udtryk ønsker du?

Først skal du tage stilling til hvilken slags træsort, som du gerne vil have. Valg af træsort er et meget vigtigt element. Det er vigtigt, da hver træsort giver hver sit udtryk. Det er vigtigt, som du finder en træsort, som har den farve og det udtryk, som du mener passer bedst i dit hjem. Stol på din mavefornemmelse.

Hvilken form skal dit trægulv have?

Når du har lagt dig fast på din træsort, og det udtryk du vil have træsorten giver, så skal du tage stilling til, hvilken form du ønsker gulvet skal have. Skal det være et sildebensgulv? Eller er du mere til fineline gulv, som giver et ensartet og unikt udtryk? Disse overvejelser skal du gøre op med dig selv. Bywood tilbyder en online visualisering af dit kommende trægulv gennem deres Woodroom. Her kan du vælge din favorit træsort, og se det i et udvalgt rum. Det hjælper dig også med at tage det endelige valg om valg af trægulv.

Overvej dagligdagen i forhold til behandling af trægulv

Du skal til sidst huske, at du skal vælge et trægulv, som passer ind til dit behov og din situation i dagligdagen. Hvis du er en del af en børnefamilie, så er det vigtigt, at du vælger et gulv som kan tåle slid og støv. Det samme gælder hvis du har en travl uge, så er det en god idé at vælge et gulv, som kræver mindre pleje og behandling.

Med disse råd er du godt på vej til at vælge dit nye trægulv! Held og lykke.


Ønsker du at læse flere indlæg om boligindretning, så kan du se dem her.

Billede: Pexels